Sex. Bara man säger ordet börjar man fnittra lite vilket egentligen är ganska konstigt. Det är 2017, dags att vakna lite människor! Vi är konstant omringade av sex och sexuella akter i form av reklam och film men ändå är det tabu att diskutera sex. Inte nog med det så är sexualundervisningen i skolan ganska utdaterad och handlar mer om killens genitalier än tjejens. När det kommer till tjejers sexualundervisning är den mycket begränsad till mens, vilket egentligen inte alls handlar om sex. Det är intressant hur mycket skolan fokuserar på killen och hur han ska få komma medans de inte alls förklarar hur en tjej ska kunna uppnå en orgasm under samlag. Ett mycket begränsat antal tjejer kan nå ”the big O” via endast penetration vilket är viktigt för alla, tjej som kille, att bli informerad om!

Det skolan inte lär dig

En annan aspekt skolan inte undervisar om är hur personer som inte identifierar sig som heterosexuella tillfredsställer sig själva och sin partner. I ett klassrum med 30 elever är chansen mycket låg att varenda person är heterosexuell. Under denna period i sitt liv är man redan mycket känslig för att sticka ut och att då inte få höra om sin egna sexuella läggning kan få en att tro att heterosexuellt sex är det enda sättet, även fast det inte känns rätt. heteronormativt sexliv begränsar oss som människor och skolan måste bli bättre på att informera om att andra läggningar finns. Visa oss undervisning där man diskuterar hur två män har sex, hur två kvinnor har sex och hur det är okej att tycka om båda, eller ingen. Om barn lär sig i ung ålder att det är okej att vara olika kommer de växa upp till att bli mer förstående för sina medmänniskor och dessutom våga släppa lös sina egna hämningar vilket leder till bättre sex för alla!

Sexleksaker är inget att skämmas över

Sammanfattningsvis kan man säga att sexualundervisningen definitivt behöver uppdateras för att passa det moderna samhället som Sverige är idag. För att kunna veta vad du själv vill ha och är attraherad till måste du utforska dig själv INNAN du blandar in någon annan i ditt sexliv. Om du själv vet vad du gillar kan du översätta det till din partner för att se till att alla njuter av sexakten. Ett tips för att hetta till saker i sovrummet är att införskaffa sexleksaker. Av någon anledning ses sexleksaker som något skämmigt trots att alla faktiskt onanerar. Om du tar in dessa leksaker till sovrummet kan du tillfredsställa dig själv och din partner bättre . Alla borde ha en liten kista under sängen full med roliga och sköna sexleksaker! Om du inte vet var du kan få tag i sexleksaker kan du gå till https://www.vuxen.se/ som är en bra och enkel hemsida att navigera sig runt på. Det viktigaste med sex är att DU ser till att DU njuter.