Vi reser allt mer och längre bort. HBTQ-rörelsen är inget undantag. Med ledig tid och ihoptjänad reskassa är världen fylld av äventyr att upptäcka. Resor handlar om så mycket mer än att bara åka från plats A till plats B och sen hem igen. Det handhar om lust, längtan, galenskap, äventyr och avslappning. Om att träffa någon eller hitta sig själv. När du identifierar dig som HBTQ är drivkraften till att resa inte ett dugg annorlunda än andras. Däremot kan det vara bra att ha koll på olika länders lagar och resebyråers policys. Om du betalar för att göra din drömresa så förtjänar du att få den allra bästa upplevelsen som går att få. Din resa, din upplevelse, dina minnen, din glädje!

Ha koll på läget

Det finns flera länder med fientliga lagar och ett av dem är Uganda. Det afrikanska landet har vacker natur och många resenärer åker dit för att besöka bergsgorillorna. Men landet förbjuder homosexualitet för såväl män som kvinnor. Utagerande av homosexualitet kan ge upp till 14 års fängelse. Vill man ändå uppleva att möta bergsgorillor i sin naturliga hemmiljö kan man antingen åka till grannlandet Rwanda. Även om homosexualitet anses vara tabu där så är det inte olagligt. Eller så kan man resa utan att visa sin läggning, oavsett om man reser med sin partner eller inte. Flera länder i Mellanöstern är också svåra att resa till om man vill hålla sin partner i handen, pussas offentligt eller visa på andra sätt att man är tillsammans. Även om det självklart finns gay-människor även i de länderna så kan ens semester oväntat ta en negativ vändning om man inte tänker sig för.

Semester för alla

Det finns flera länder och reseföretag som välkomnar HBTQ-människor. Om du längtar efter en varm och skön kryssning till exotiska länder så kan en kryssning kanske passa? Att lyxigt bo ombord på ett stort fartyg som tar dig till spännande resmål? Ombord finns allt från nöje till träning, nattklubbar och god mat. Mer inspiration finner du på http://kryssningkaribien.se/. Att resa ska vara ett roligt äventyr och du som betalande resenär förtjänar att trivas och njuta på din semester. Världen är full av sevärdheter, exotiska platser och roliga människor. Välj ett resmål eller en researrangör som passar dina önskemål så att du blir nöjd. Visste du förresten att vissa kryssningsfartyg har specialturer för just gay-människor. Då har du dessutom chans att resa med likasinnade. Resa, värme, drinkar, dans och häftiga resmål. Kan det bli roligare?